Desert prajitura cu ciocolata, bilute de cocos si crema de vanilie

de trifadalia in Prajituri, 23 Mai 2018 | 2493 vizualizari

 

Are o textura densa de ciocolata si este foarte ciocolatoasa, deci cui ii place ciocolata trebuie sa fie pe gustul acelei persoane. Combinatia ciocolata + cocos+ branza+ vanilie = deliciu
 

 

INGREDIENTE

  • 250gr branza de vaci
  • 50 gr nuca de cocos
  • 110 gr zahar ( 50 gr pentru bilute si 60 gr pentru blat)
  • 6 oua ( 4 oua pentru blat si 2 galbenusuri pentru bilute)
  • 5 linguri amidon alimentar ( 3 linguri pentru bilute si 2 pentru blat)
  • 50 gr ciocolata neagra sau amaruie
  • 2 linguri de faina
  • 3 linguri cacao pudra
  • 25 gr unt
  • 0.25 gr sare
  • 25 gr praf de copt
  • 1 buc esenta vanilie
  • Ingrediente crema: 6 oua
  • 180 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vaniliat
  • 5 linguri amidon alimentar
  • 600 ml lapte
  • 300 gr unt sau margarina
  • ingrediente pentru glazura 100 gr ciocolata
  • 50 gr zahar
  • 50 ml lapte
  • 25 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu ciocolata, bilute de cocos si crema de vanilie:

Se amesteca 250 gr branza + 50 gr nuca cocos + 50 gr zahar + 2 galbenusuri+ 3 linguri amidon alimentar. Din aceasta compozitie se formeaza bilutele si se asaza intr-o tava cu hartie de copt si unsa cu putin unt. 

Se amesteca ingredientele uscate pentru blat si anume 2 linguri de faina cu 2 de amidon alimentar, 3 linguri de cacao, praful de sare si praful de copt. 

Se mixeaza cele 4 oua cu 60 gr zahar. Se adauga cele 50 gr de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. 

Se combina compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecand usor pana se incorporeaza. Acest blat rezultat se toarna peste bilutele formate si puse in tava. 

Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute la 180 de grade C. 

Trecem la preparatul cremei si anume mixam ouale, zaharul vaniliat, se adauga faina si laptele treptat si punem cratita pe foc mediu, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa si devine ca o budinca. Se amesteca in momentul cand este rece cu untul sau margarina care sunt la temperatura camerei. 

Pentru glazura se pun laptele, 50 gr zahar si untul la foc mic, sa fiarba incet. Se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand bine cu telul ca sa se dizolve bine ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma. Se toarna peste crema de vanilie, iar la racire se poate taia. 

TIPS-URI

1

Daca nu reusiti sa acoperiti in intregime toate bilutele de cocos, turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza pentru a fi acoperite toate cu aluatul obtinut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ciocolata, bilute de cocos si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri cu ciocolata si crema de vanilie